Екскурзия до Русия

В този раздел се съдържа информация която би ви била от полза, когато пътувате до Русия, както и за да си организирате самостоятелно пътуване.

За самолетните билети и колко струва екскурзия имаме отделни статии.

Форум в който има всичко, повечето информация е за руски туристи в чужбина, но има и за вътрешни пътувания.

За да се запознаете с местни хора и да си намерите компания можете да се регистрирате в couchsurfing.com, в големите градове даже се събират групи за да обикалят забележителностите заедно.

Резервация на хотел, апартамент или други варианти за настаняване, може да направите чрез booking.com (сайтът ни участва в партньорската им програма,  за всяка резервация направена през сайта, получавате  отстъпка от нашите услуги),както и руския сайт ostrovok.ru. За  наем на квартири също така може да използвате tvil.ru, както и международните airbnb (не работи на територията на Крим) и travelrent.com. Разбира се повечето места за настаняване си имат сайтове, чрез които също може да се резервира, сравнете цените и условията на резервация (международните банкови преводи са с доста високи такси).

За междуградски пътувания, най- удобно е с влак – РЖД, ако разстоянието е по-далече може да сверите цените със самолетните билети, отскоро има нискотарифна авиокомпания Победа (собственост на Аерофлот). За търсене на подходящ самолетен билет ви препоръчваме – skyscanner.com, aviasales.ru, както и  сайтовете на авиокомпаниите (Аерофлот, S7, Уральские авиалинии, Россия). Автобусите в Русия се предпочитат за по кратки пътувания, да  се запознаете с разписанието и да купите билет ви препоръчваме Яндекс Автобусы може да си закупите понякога много изгодно билет. Там обаче са много малка част от билетите и като отидете на автогара, може да се окаже, че има по удобни и изгодни варианти. В реда на нещата е да ви изискат паспорт и да ви запишат данните когато пътуването се осъществява между различни области. Феновете на споделеното пътуване имат доста добър вариант: blablacar.ru.

За всякаква друга информация използвайте Google, в доста случаи може да намерите по-добра информация в Яндекс – yandex.ru , която е най-популярната търсачка в Русия.

В случай че желаете,  можем да ви съдействаме в организирането на индивидуална или групова екскурзия.

P1010044-1024x768