Делова виза за Русия – полезна информация

1.Вид и приложение

1.1. Обикновена едно/двукратна – до 90 дни, – подходяща е за хора, които ги интересува този период от време и нямат използвана руска виза през последната година.
1.2. Многократна – до 1 година, престой до 90 дни от всеки 180, необходимо е да имате използавана руска виза през последната година.

Покана за бизнес виза може да получи всеки, който работи на трудов договор или участва в управлението/капитала на фирма (не е проблем да е с прекъсната дейност). Не предоставяме бизнес покани на безработни и пенсионери, освен в случаите когато са съпровождаващ член от семейството.

2. Застраховка – застраховката е необходимо да бъде с минимално покритие 30 000 евро и да бъде за целия период на визата. Има изключение – може да се представят самолетни билети за първото влизане и застраховка само за този период, но ако смятате да пътувате често, ние ви съветваме да си направите едногодишна застраховка мултитрип. Информацията която имаме за най-ниска цена (към 2018 г, цените постоянно се променят, следете)  е във ЗК ” Виктория” – със самоучастие и до 60 дни за едно пътуване/ необходимо е да се върнете в България, за да са спазени напълно общите условия/ излиза 85 лв за една година.

3. Документи

3.1. Оригинал на задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на пътуване, с две свободни страници в него.

3.2. Цветна снимка 3,5 х 4,5 см на светъл фон.

3.3. Разпечатана анкета от сайта на руското външно министерство.

3.4. Визова покана –  за едно/двукратна до 90 дни  е достатъчно сканирано копие, цената е 70 лв и го изпращаме до 24 часа след получаването на плащането, за многократна е необходим оригиналът на поканата и цената е 90 лв, с вкл. доставка.

3.5. Застраховката и едно копие.