Образование в Русия

Министерството на образованието и науката на Русия ежегодно приема на граждани на България за обучение в Руските университети. Обучението е за сметка на федералния бюджет на Русия. Осигурени общежитие, виза и бонус – малка стипендия за всички (70 -100 лв.). Подбор на кандидатите провежда Руският културно-информационен център в София. Може да разгледате условията на сайта на Россотрудничество, както и списъка с университети. За 2016/2017 учебна година са били 190 места, докато за 2018 квотата е увеличена до 220.

Обучението в Русия е на високо ниво и е изключително изгодно, но трябва да предвидите финансовите разходи за престоя си, тъй като стипендията е малка, посещението на лекции често е задължително, а разрешение за работа се получава трудно. също така е необходима здравна застраховка за целия престой, която се заплаща от студента и е около 250 долара за една учебна година.

Ние предлагаме следните услуги: преводи от български на руски език и обратното (без легализация, до 6 страници – 12 лева /6 евро страница; за специализирана литература цената е по договаряне), изготвяне и редакция на писмо (за кандидатстване в университет и други – 20 лева/10 евро), както и съдействие и консултации.

Moscow_State_University_crop